به گزارش خبرنگار مهر، ابوذر حسین پور شنبه در گفتگو با خبرنگاران با تبریک انتصاب استاندار جدید استان، با اشاره به اینکه شهرستان کنگان ۷۷ شهید گرانقدر را تقدیم اسلام و انقلاب کرده و میزبان ۷ شهید گمنام و خوشنام است، افزود: این شهرستان دارای سرمایههای بزرگ انسانی و نخبگان جوانی است که در عرصههای مختلف خوش درخشیدهاند و میزبان بزرگانی چون شهید محراب حضرت آیت الله مدنی بوده و زادگاه مبارزان انقلابی و دینی چون شهید سید حسن هاشمی و مرحوم ابوالشهید حاج شیخ عباس عاشوری است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان کنگان بیان کرد: شهرستان کنگان نماد و الگوی وحدت امت اسلامی است و شیعی و سنی آن سالیان متمادی با وحدت و اخوت در کنار هم زندگی میکنند و این دیار دریادلان، ساحل نشینان و مرزنشینانی خلیج نیلگون همیشه فارس آنها را به بزرگی، مهربانی و عظمت میشناسد.
وی گفت: شهرستان کنگان یدک کش میزبانی انرژی- اقتصادی کشور است و ۶۰ درصد از میدان بزرگ پارس جنوبی را در خود جای داده و میزبان بزرگترین فازهای پالایشگاهی و صنایع مختلف است، گرچه عمدتاً نامش برای ما و نانش برای دیگران؛ دودش برای این دیار و سودش برای جاهای دیگر بوده است.
وی ادامه داد: این شهرستان، «سیراف» پرآوازه را به عنوان نماد حاکمیت ایران بر خلیج همیشه فارس و نگینی چون «بنک» و بزرگترین روستای استان و یکی از بزرگترین روستاهای کشور یعنی «شیرینو» (زمینه شهر شدن را به عنوان یک مطالبه مردمی دارا است) و روستاهایی با پتانسیلهای مختلفی چون گردشگری و …. هم چون پرک، تمبک، برکه چوپان، نخل غانم، قلعه میان، چاه مجنون، لاور ده و لاور گل در خود جای داده است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان کنگان اضافه کرد: این شهرستان در گذشته یکی از بزرگترین شهرستانهای استان بوشهر بود و فرزندانی چون جم و عسلویه در دامانش رشد و نمو پیدا کردند.
حسین پور افزود: اگرچه در طی بیش از چهار دهه گذشته از عمر با برکت نظام دینی و به برکت این نظام خدمات ارزشمندی انجام گرفته و ما قدردان و شاکر این نعمتها و خدمات در دولتهای مختلف نظام هستیم، ولی هنوز مشکلات و محدودیتها و محرومیتها، سایه اش بر سر این شهرستان سنگینی میکند.
اهتمام به استفاده نیروی انسانی کارآمد کنگان خواسته مردم برای کاهش مشکلات شهرستان
وی گفت: بزرگترین اشکال و ایراد که به زعم حقیر عامل بسیاری از آسیبها و حتی عقب افتادگیها محسوب میشود، عدم توجه کافی و وافی به ظرفیتها و سرمایههای انسانی قوی و نخبه این شهرستان در سطوح مدیریتی اعم از دولتی، غیر دولتی و صنعت در دولتهای مختلف و ادوار گذشته بوده که همواره مردمان این دیار را رنج میدهد.
وی یادآور شد: بدیهی است مادامی که این شهرستان سهمی در مدیریتهای شهرستانی، استانی و صنعت نداشته باشد مشکلات لاینحل باقی خواهد ماند و بنابراین اولین و شاید مهمترین خواسته مردم این شهرستان، اهتمام جدی و عملی به نیروی انسانی کارآمد و شایسته و توانمند در پستهای مدیریتی است.
اجرای مصوبه «بیمارستان معین نفت»
حسین پور بیان کرد: در حوزه درمان نیز به رغم اینکه بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان قطب درمان جنوب استان بوشهر (چهار شهرستان جنوبی) و محل رجوع بیمارانی مربوط به بخشهایی از استانهای فارس و هرمزگان است و در عین حال ارائه دهنده بیشترین حجم خدمات به صنعت است، سالیان متمادی است که از مصوبه بر زمین مانده «بیمارستان معین نفت» میگذرد و متأسفانه از جهت نرم افزاری و سخت افزاری و امکانات و سرمایه انسانی همچنان خود نیازمند درمان است.
وی گفت: اجرا و تحقق مصوبه «بیمارستان معین نفت» بمعنای حقیقی آن، افزایش و توسعه خدمات و امکانات و جذب نیروی انسانی متخصص در حوزههای مختلف میتواند تسکینی بر دردهای مردمان این خطه و این قطب بزرگ درمانی باشد.
وی یادآور شد: در حوزه آموزش راه اندازی دانشکدههای فنی – مهندسی از جمله نفت (با توجه به میزبانی از صنعت)، تقویت و توسعه مراکز علمی و آموزشی و دانشگاهی و نیز تکمیل و احداث چند باب مدرسه (با توجه به افزایش و رشد ناگهانی جمعیت به دلیل مهاجر پذیر بودن) از الزامات است.
حسین پور اضافه کرد: در حوزه حاملهای انرژی بویژه آب، کم آبی، افت فشار و نیز نشتیهای مکرر ناشی از فرسودگی شبکه آبرسانی مردم شهرها و روستاها را کلافه کرده که تخصیص اعتبار لازم برای استفاده بیشتر از ظرفیت آب شیرین کن کنگان، استفاده از آب شیرین کن سیراف – جم و نیز اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی و ساماندهی مشکل افت فشار در شهرستان، میتواند بستر را برای کاهش مشکلات فراهم کند.
وی گفت: در حوزه آلایندگی نیز، آلودگیهای ناشی از صنعت مردم شهرها و روستاها را در معرض آسیب جدی قرار داده است و علاوه بر آن تخریب و تهدید محیط زیست را بدنبال داشته، که میطلبد در این زمینه با استناد به مصوبه هیأت وزیران (و کمیته ملی هوای پاک) اقداماتی جدی و عملی انجام داد و مانع از ادامه رویه غلط و ناصواب و خطرناک تخریب محیط زیست و مکانهای بکر تفریحی و … توسط صنعت و دیگر صنایع مربوطه شد.
وی با اشاره به اینکه عامل بسیاری از مشکلات و نارساییهای اجتماعی و حتی امنیتی «بی توجهی یا کم توجهی به مسائل و آسیبهای اجتماعی» است، افزود: در این زمینه توجه و اهتمام جدی و عملی به مقولههایی چون دین (برنامههای دینی، فرهنگی و مذهبی و کارهای جهادی و بسیج، ایثار و شهادت و …)، همچنین ورزش بعنوان یک ضرورت مهم (از جمله حمایت صنعت از تیمها و دسته جات ورزشی همچون دیگر شهرهای صنعتی کشور مانند اصفهان، اهواز، آبادان، کرمان، تبریز و … و حمایت جدی از توسعه ورزشهای همگانی)، هنر و هنرمندان، حمایت از خانوادههای آسیب پذیر و محروم بویژه مددجویان نهادهای حمایتی، مؤسسات خیریه و مراکز نیکوکاری و گروههای جهادی و تشکلات مردم نهاد، توسعه کمی و کیفی خدمات در محلههای آسیب پذیر شهری و روستایی، مسائل آموزشی و کمک آموزشی، حوزه سلامت (بهداشت و درمان)، مسکن و ازدواج آسان و … در شهرستانی که بدلیل حضور صنعت بسیاری از منابع و امکانات خود را از دست داده، میتواند چاره ساز مشکلات باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان صنعتی کنگان تأمین کننده بخش عمده و قابل توجهی از سرمایه و درآمد اقتصادی کشور (صنعت – مالیات و ….) است و به عبارتی اقتصاد کشور بر پایه صنایع عظیمی می چرخد که در این شهرستان واقع شده است و انتظار بجا و بحق و مطالبه عمومی مردم که کشاورزی، دریا، شغل، درآمد و حتی سکنی آنان تحت تأثیر صنعت قرار گرفته و تورم ناشی از صنعت نیز به آنان تحمیل شده این است که در دریافت اعتبارات استانی و ملی و نیز حق آلایندگی و امثال آن به صورت ویژه دیده شوند و عدالت درباره آنان رعایت شود.
توجه به اشتغال در کنگان
وی گفت: اشتغال یکی دیگر از مهمترین دغدغههای مردمان و بویژه جوانانی است که هر روز چشمانشان شاهد و ناظر فلرهای گاز و فنسهای صنعت در اطراف شهر و روستای خود هستند.
حسین پور اضافه کرد: پیشنهاد جدی و عملی در این راستا تحقق و عینیت بخشیدن به مصوبه جذب ۵۰ درصدی نیروهای بومی در صنعت است که این مسئله نیازمند عزمی جدی و نظارتی مستمر و قاطع است.
الزام صنعت به انجام مسئولیتهای اجتماعی در قبال منطقه
وی خاطرنشان کرد: الزام صنعت به انجام مسئولیتهای اجتماعی در قبال منطقه، توجه جدی به توسعه و ترمیم زیرساختهای شهری و روستایی (تقویت و افزایش اعتبارات شهرداریها و دهیاریها)، تسریع در تکمیل برخی پروژههای مهم همچون اسکله کنگان (توسعه و اصلاح و لایروبی اسکلههای سایر بنادر شهرستان کنگان)، توسعه و رونق بازرگانی و تجارت و صید و صیادی و بازارچههای مرزی، صنایع پایین دستی، تقویت و توسعه و حمایت از گردشگری صنعتی و سنتی و صنایع دستی منطقه و استفاده از ظرفیت شهرستان مرزی و ساحلی کنگان برای سرمایه گذاری در جام جهانی قطر (با توجه به بعد کم مسافت و امنیت مسیر دریایی بندر کنگان با بندر الرویس قطر و..) پیشنهاد میشود.
نظر شما